Közösségfejlesztés minden korosztálynak?

Családoknak szóló rendezvények?
mindez önkéntesen sok-sok szakmai háttérrel és szeretettel, összefogással: Ez a Káposztási Családok Egyesülete

Legfontosabb rendszeres jelenlétünk a klubjainkon és rendezvényeinken kívül: a 2018- szeptemberben nyílt KCSE GRUNDON van, ami a Káposztási Családok Egyesülete fizikai helye, bázisa, Közösségi iroda, közösségi központ:
Hétfő, szerda, péntek 8-16 óra közt van nyitva, ezen kívül a tanfolyamok idejében.
Emellett a Megyeri Klubban is, ami szintén a mi kezdeményezésünkre jött létre, rengeteg KCSE programmal vagyunk jelen 2013 óta.

Klubjaink, amikkel már 2013 óta jelen vagyunk folyamatosan Káposztásmegyer II közösségi életében:
KCSE Baba-mama klub- minden héten csütörtökön 10-12-ig a Megyeri Klubban
KCSE Nyugdíjas Ifjak Klubja- kéthetente hétfőn 10-12 ig a Megyeri Klubban
KCSE Ifi Klub- havi egy szombat este 18-22-ig a Megyeri Klubban
Azért is nagyon fontos klubjainkon az önzetlen kapcsolatépítés- mert klubjainkon nagyon sok barátság kialakul, amik aztán önálló életet élnek. Egyre több mindenki tud a közösségi életbe bekapcsolódni, ami mindenkire pozitívan hat.

A Káposztási Családok Egyesülete egy olyan különleges nonprofit és közhasznú szervezet, amely tuladonképpen a közjóért dolgozik és teszi ezt a közvetlen környezetéért.

Tagjai szabad elhatározásból és önkéntesen csatlakoznak,- mert megszületik a vágy bennük, hogy szeretnének segíteni, hozzátenni a maguk kis vagy épp nagy részét. Lényegében mindenki így keres meg minket.
Mindezt család és munka mellett teszi mindenki és csak annyit lehet vállalni- amit „jó szívvel” tesz meg az ember.
Minden egyes mozzanat, program vagy épp szakmai háttérmunka egy lehetőség az egyesületi munkára- amire „az csap” le, akinek ez belefér, aki azt hűségesen, felelősséggel és odaadással felvállalja.

A KCSE háttérmunka:
Pl. pályázatírás, programszervezés,rendezvényszervezés, csapatépítés, plakát tervezés, online marketing, ötletelés, korrektúra, honlapfejlesztés, tartalomgyártás, jogi háttér, beszerzés, főzés, fogadás, standolás a rendezvényeinken, szaknévsor koordinálás, adminisztráció, levelezőlista kezelés, Baba-mama klub koordinálás, Ifi Klub animálás, termékek megálmodása, kivitelezése, számlázás, könyvelési feladatok, kapcsolatépítés, vállalkozói partner program kapcsolatfelvételei, hirdetés, grund jelenlét, helyi intézményvezetőkkel, szervezetekkel kapcsolattartás, együttműködés

Hogy működik az egyesületi munka?
Teljesen szabadon hagyunk minden KCSE tagot, hiszen mozgalmas a családi élet- költözés, új munkahely, iskolás/ovis/ bölcsis lesz a gyerek, gyermek születés, betegség, gyász, bármi előfordul.
Viszont aki elvállal valamit, arra számítunk és komolyan vesszük.
Ez teljesen jólműködik, és Gyöngyössel, a rendezvényszervezőnkkel és KCSE koordinátorunkkal folytatott konzultáció, előkészítés ami jól ütemezett időben történik, soha nem azonnali határidős, hanem előre tervezve történik-meghagyja a közös alkotás örömét, amit nagyon fontosnak tartunk.
Sokat dolgozunk kisebb-nagyobb csapatokban,- amiben benne van legalább egy első, projektkezdő személyes találkozás, majd akár az egyes területek felelőseivel külön is találkozunk, és egyben is ha tudunk, de a csoporttal a továbbiakban levelezős munka folyik. Egy ilyen közös munka azzal együtt, hogy hatékonyan dolgozunk együtt egy jó ügyért, mindig viszi előre a kapcsolatot is a KCSE tagok között.
A KCSE Baba-mama klubról szinte heti szinten beszélünk akár csak pár mondatot, de közben tudjuk azt is, ha átvirrasztott éjszakája volt valakinek, vagy különösebb öröm vagy nehézség érte. Konzultálunk, a KCSE GRUND a KCSE közös munkára is nagyon pozitív hatással van, mert azóta sokkal szervezettebben és könnyebben megy a sok-sok személyes találkozás, a közös munka.

Ez a sava-borsa a közös munkának, ami teljesen élettel teli.

Közösségi élet, hálózat:
Büszkeség klubjainkon: Nyugdíjas Ifja Klubja tagjai egymásnak is sokat tudnak segíteni, sőt most már a Baba-mama klubosoknak is tudnak, gyerekvigyázással.
Az ifi klubosok minden nagyobb rendezvényünkben sokat és szívesen segítenek és a közösségi szolgálatra is remek lehetőségek vannak.
Tulajdonképpen mindenkinek igénye van arra, hogy valami jót tegyen. Akár magáért, akár a családjáért, akár a környékért, közösségért, A KÖZJÓÉRT.
A Káposztási Családok Egyesületével erre nagyon sok teret adunk.

A Levelezőlistánk: 2009 óta folyamatosan, napi szinten egy összeköttetés a helyi lakókkal.
2018-ban már több mint 1300 család segíti egymást információkkal, tapasztalatokkal, programajánlókkal, vagy épp elveszett- vagy megtalált tárgyakkal vagy jótékonysági segítéssel.
A levelezőlistának komoly szabályzata van és 9 éve moderáltan működik.

Minden tevékenységünk mottója, alapja az aranyszabály, hogy „Azt tegyük másokkal, amit szeretnénk, hogy velünk tegyenek”

Ez az egész egy közösségi alkotás, egy napi szintű lehetőség.
A felnőttek mellett egyre több fiatal (van köztük általános iskolás és gimnazista is) keres meg minket, hogy házi dolgozatát rólunk írja, vagy épp közösségi szolgálatot nálunk töltene, de egyre több megkeresés érkezik azzal, hogy annyit kaptak a közösségtől, szeretnének ők is adni, mit tudnának segíteni. Mindenkinek tudunk adni testhezálló lehetőséget, hogy a közösségért szervezetten tegyen.

Együttműködések:

Időről időre találkozunk személyesen a helyi intézményvezetőkkel és aktuálisan tudunk egymás dolgairól és megbeszéljük miben tudjuk egymást segíteni, miben működjünk együtt.
Nagyon jó ilyen környéken élni, ahol az emberek az utcán elhaladó emberek nagy része ismerős és köszönünk egymásnak, ahol bármelyik intézménybe vagy üzletbe betérve ismerősként köszöntenek minket, ahol a játszótereken is nagy élet zajlik, ahol egy nagy közösség részei lehetünk.

Ha szeretnél tenni is tenni, egy kicsit hozzátenni az egyesületünk munkájához, legyél te is egyesületi tag!
Aktuális lehetőségek a belső levelezőlistánkon érnek el az egyesületi tagokhoz.