Szabadulószoba, társasjáték klub, óriás sál kötés, szemétszedés, bábelőadás, koncert - csak néhány közösségi program azok közül, melyek Káposztásmegyeren az elmúlt nyolc héten valósultak meg a Káposztási Családok Egyesülete szervezésében. Az egyesület nyolcadik születésnapja alkalmából KÖTŐDJ! címmel megrendezett esemény- és játéksorozat közel ezer résztvevő érdeklődése mellett zajlott, a KCSE klubjaival és nyolc partnerszervezetével együttműködésben.

“Március 23-án az Ifi klubbal indult a játék, majd másnap 70 fiatal teljesített közösségi szolgálatot az egyesületünkön keresztül a Helen Doron Futóverseny és Családi napon - sorolja az eseményeket Smohayné Simon Gyöngyös főszervező. - Ezt követte a varrós workshop a Pamutmacska Varrományokkal, és a szemétszedés a Farkas erdőben, amit a Rex Kutyaotthonnal és az Erdőmentők Alapítvánnyal valósítottunk meg.”

A KCSE székhelyén, a GRUND Közösségi Irodában üvegfestő workshop, alkotóműhely, szabadulószoba is várta az érdeklődőket a Férfiklub és Társasjáték klub alkalmai mellett. Az ÚKK Megyeri klubban pedig a KCSE Nyugdíjas Ifjak Klubja, Baba-mama klubja, és kórusának találkozóira lehetett jelentkezni, illetve itt volt a programsorozat bábelőadása, és az Apatolla koncert is.

“Szeretnénk a Káposztásmegyerre akár frissen költözőket, akár a régebb óta itt lakókat minél több lehetőséggel megismertetni, és a helyhez, a helyi közösséghez való kötődést segíteni - magyarázza Smohayné. - A nyolc éve működő Káposztási Családok Egyesülete klubtagságot, családi, baráti és üzleti partner szerző lehetőséget kínál. A születésnap alkalmából nyolc szervezettel, a Budapesti Séták, a Rex kutyaotthon alapítvány, az Aktívda, az Élmény Nap, a BRFK IV. kerületi Rendőrkapitánysága, a Káposztásmegyeri Evangélikus Közösség, az Újpesti EFI, és a Getinvent együttműködésével szerveztük meg az ismerkedő játékokat, és eseményeket.”

Az új rendezvények mellett a korábbi években nagy sikerű programok is folytatódtak: a születésnapi csapatépítő, és a párkapcsolat frissítő játékok idén is sokakat vonzottak.

A május 18-án zárult nyolchetes esemény- és játéksorozat a Káposztási Családok Egyesületének eddigi legnagyobb születésnapi rendezvénye, különböző programjain közel ezer helyi vett részt.

Molnár Dénes

KCSE tag

BLOG.ITEM.NEXT_POST