Fantasztikus hírünk van, a Káposztási Családok Egyesületének lett egy külön helye is, Közösségi iroda és Közösségi központ.

A Grund nevet a Dés László, Geszti Péter, Grecsó Krisztián által írt Pál utcai fiúk musical ihlette, ami annyira kifejezi mindazt, ami a KCSE tevékenysége is. Nagyon mélyen ható az, hogy a színészek olyan beleéléssel játszák szerepeiket, hogy a zseniális rendezés mindenkiévé teszi a tartalmat. Lehetnének akár káposztási családok is a pál utcai fiúk. Évek óta dolgozunk azon, hogy legyen egy külön kis helyünk is. Legyen egy grundunk.Csak évekkel ezelőtt még nem lett volna ennyire világos ez a párhuzam és a név, ami egyértelmű lett hamar.
A Pál utcai fiúk Mi vagyunk a grund című Dés László, Geszti Péter és Grecsó Krisztián által írt száma olyan nagy hatással van ránk, hogy nagy erőt adott ahhoz, hogy belevágjunk a KCSE hely kialakításba.

Engedjétek meg, hogy barátként, ismerősként és közösségszervezőként leírjak néhány pozitív gondolatot, amelyekkel bátorítani szeretnélek benneteket, hogy legyetek Káposztási Családok Egyesülete Grund barátok. A Grund tárt karokkal vár benneteket. Nem csak az „ügyfeleit” , hanem bizonytalan érdeklődőket is. Az újonnan Káposztásmegyerre költözőket kifejezetten várjuk!

Hadd mondjam el, szerintem mi a különleges a KCSE GRUNDBAN!
Elsősorban talán az, hogy helyi kapcsolatok szoros együttműködése ihlette. Küldetése, hogy a Káposztási Családok Egyesületének minden tevékenységének alapját magában foglalja. Nagyon nagy szükségét láttuk annak, hogy legyen egy olyan multifunkciós tér a Megyeri Klub mellett (ami teltházasan működik), ami teret ad a számtalan együttműködő, kapcsolatfelvevő találkozásunknak, alkalmas a nagyobb közösségi szervező találkozókra, kaphatók a KCSE támogatói termékeink, ahol a sok-sok KCSE holminkat tárolni tudjuk, ahova be lehet térni kapcsolatba lépni velünk, információkkal segíthetjük az érdeklődőket, partnerszervezeteinkkel méltó helyen konzultálhatunk együttműködéseinkről, ahol a KCSE belső kapcsolatépítése és közös munkáival is könnyedén tudunk haladni, ami alkalmas tanfolyamokra is, tárgyalásokra és a coworking irodára is. Mindezt olyan időbeosztással, hogy a családi életet is segítsük.
Ezért különleges a nyitvatartásunk is.

A Káposztási Családok Egyesületét támogatja minden egyes mozzanat, bevétel a KCSE GRUNDON
Álmodtunk egy nagyot, sokat dolgoztunk a helyért is. Nagyon sok közösségért dolgozó ember önzetlen szeretete van benne ennek a közösségi irodának a kialakításában. Az irodát az Egyesület bérli és szeretnénk hogy minél előbb önfenntartó legyen. A KCSE Grund minden bevételét az iroda fenntartására, és Káposztási Családok Egyesülete tevékenységeinek költségeire fordítjuk.

Miért van szükség a KCSE Grundra? Egyátalán mi az, hogy közösségi iroda?

Azért, mert ha nem muszáj bemenni a városba, jó ha van egy könnyen megközelíthető, nyugodt és biztonságos hely, ahol akár órákon keresztül elmélyülten lehet dolgozni, ha az embernek szellemi munkát kell végeznie.
Inspiráló környezet, gyors wifi és nyugalom biztosítja a hatékony munkát a KCSE GRUNDON. Mindenki a saját munkájával foglalkozik, hagyjuk egymást, de azért van kihez szólni, egy-egy kis szünetet beiktatni, beszélgetni.Több éves tapasztalatunk a KCSE Baba-mama klubunk és egyesületi kapcsolataink alapján, hogy egyre többen tudnak dolgozni rugalmasan. Otthonról, távmunkában, viszont az otthoni környezet nem feltétlen segíti a munkára való koncentrációt, vagy épp maga a munka az, ami esetleg megbénítja, korlátozza az otthoni életet. Személyes tapasztalat is rendezvényszervezőként, hogy jobb külön választani a családi életet és a munkát. Az otthoni munkának például nincs nyitvatartása. Ez egy fontos szempont, amivel mind a hatékony munkát, mind a családi életet szeretnénk egyszerre segíteni. Mindennek meg legyen a maga ideje.
Emellett pedig több év home office és rengeteg egyéb KCSE munkával kapcsolatos találkozások után itt egyesítünk mindent és ezzel a lehetőséggel a KCSE már napi szinten is megfogható, megközelíthető, mert jelen van fizikálisan és folyamatosan egy központi helyen.
Nincs szükség mindenkinek külön irodabérlésre, elég csak egy asztal, barátságos környezet, irodai felszereltség és persze finom tea.

Elhelyezkedés:
A Homoktövis Iskola, Óvoda, Bölcsőde olyan közel van, hogy miután elviszed a gyerekedet valamelyik intézménybe, pár perc múlva már dolgozhatsz is. Legközelebb a belvárosban vannak ilyen közösségi (coworking irodák), itt a környéken, ez az első. 1048 Budapest Homoktövis utca 105-107.

Mitől olyan különleges még?
Kedd és csütörtöki napokra, előre egyeztetett időpontban kapcsolatfelvevő vagy épp kapcsolatépítő találkozások zajlanak, vagy épp szervező találkozó, közös munka, vagy workshop. Egy kávé, vagy tea mellett találkozhatunk és megadva a módját beszélgethetünk.
A Grund az a hely, ahol a véletlenszerű összefutások felületes szóváltásai helyett végre figyelmet szentelhetünk egymásnak.
Ezzel együtt kis, rövid információkért is, nyomtatni vagy üdvözölni is be lehet ugrani nyitvatartási időben.
A Grund- a felmerülő igények szerint - nagyon sok találkozásnak, beszélgetésnek,és délutáni programnak ad helyet,nagy az érdeklődés. Sok esemény áll már mögöttünk, beindult az élet!

Közbiztonság, Szomszédok Egymásért Mozgalom:
Az iroda központi helyen van és sok gyermek épp az ablakaink előtt halad el, amikor iskolába megy, vagy éppen hazafelé baktat. Már egyre több ismerős gyerek beinteget nekünk út közben. Ha bármilyen veszély fenyegetné őket, az Irodába bármikor bejöhetnek segítségért.

Hogyan működik a KCSE GRUND?
A Grund csak is a veletek való együttműködés révén működhet jól. Engedjétek meg, hogy ehhez egy kis bátorítást adjak azoknak, akik ezt elfogadják. Az alapállás az, hogy a Grund mindenkit szeretettel vár. Ha azonban van valami, ami miatt korlátozva érzed magad, mert nem tudod összeegyeztetni a lehetőségeidet a Grund hivatalos nyitvatartásával, vagy programajánlatával, kérlek ne veszítsd el a kedved. Vedd fel felünk a kapcsolatot, kérdezz rá, hogy jöhetnél-e máskor. Térj be hozzánk,ha kérdésed észrevételed, vagy akár csak egy jó ötleted van. Nagyon szívesen meghallgatunk és amiben tudunk, segítünk. Igen kiterjedt kapcsolatokkal rendelkezünk. Lehet, hogy ismeretlenként lépsz be az ajtónkon és kedves ismerősként távozol.

A KCSE Grund időbeosztásártól
A Grund hétfőn, szerdán, és pénteken 8-16 óráig van nyitva. Ezeken a napokon elsősorban azokat várjuk, akik elmélyült szellemi munkát szeretnének végezni. Azért zárunk délután 4-kor, hogy munka után az estét a családok már együtt tölthessék.
Ekkor lehet jönni az utcáról is nyomtatni, szkennelni vagy épp KCSE támogatói termékeket venni, időpontot egyeztetni, megnézni a helyet stb.
Kedden és csütörtökön lehet beszélgetésre, kapcsolatfelvételre, együttműködésekre stb. időpontot egyeztetni, itt nincs fix nyitva tartás.

A Grundon délután is nagy élet van. Folyamatosan szervezünk és teret adunk gyermek, kamasz és felnőtt programoknak. Még nagyon új a hely és sok tervünk még csak most bontakozik ki. Ehhez idő kell. A Grund számára minden ember érték és lehetőség. Reméljük, hogy a Grund is értékes lehetőség az emberek számára. Találkozzunk! Ismerjük meg egymást! Keress meg bátran, nem zárkózunk el az egyedi megoldásoktól sem!

KCSE Grund árlista:

Minden térítési díjjal a Káposztási Családok Egyesületét támogatod!

Közösségi Iroda használat:

Jegyek:

 • Napijegy (8-16 óráig): 3.000 Ft
 • Fél napos ár: 2.000 Ft
 • Egy óra: 800 Ft

Bérletek:

Bérlethez minden alkalomhoz egy teával is megkínálunk!

 • Bérlet 4 alkalmas egész napos: 8.000 Ft (4 hét alatt felhasználható)
 • Bérlet 8 alkalmas egész napos: 12.000 Ft (8 hét alatt felhasználható) és ha csak fél napot vagy, akkor is olcsóbb mint a napidíjjal.

Terembérlés:

 • Terembérlés a tanfolyamokhoz, programokhoz - ami tevékenységeinkkel összeegyeztethető: 3.000 ft/óra

Szolgáltatások:

Nyomtatás, szkennelés, fénymásolás

 • Fekete-fehér: 100 Ft/A4-es lap
 • Színes: 300 Ft/A4-es lap (nem fotó, színes szöveg 1-2 ábrával)
 • Szkennelés: 1-5 oldalig 300 Ft
 • Fotónyomtatás: 500 Ft (10x13-as méretig)
 • Tea/Kávé: (Becsületkasszába.)
  • Tea: 150 Ft
  • 1 kapszulás kávé: 300 Ft
  • 2 kapszulából készült kávé: 500 Ft (Tejeskávé, Cappucino)

Szeretettel várunk!
Smohayné Simon Gyöngyvér Káposztási Családok Egyesülete alapító, rendezvényszervező, közösségfejlesztő