Házasság Hete Játék a Káposztási Családok Egyesülete szervezésében

Az esemény részletei

  • Vasárnap | 2018 Február 11. — Vasárnap | 2018 Február 18.

Házasság Hete Játék

a Káposztási Családok Egyesülete szervezésében

Résztvevők lehetnek:

házaspárok, jegyespárok, párok

Ezen a különleges héten szeretnénk segíteni abban, hogy párotokkal minél több közös élményben legyen részetek. Magunk is tudjuk, hogy a „család-munka-háztartás” körforgásában nem könnyű kiszakítani az együtt megélt szerelmes pillanatokat. Így kerestünk olyan helyszíneket, és összeállítottunk olyan feladatokat, amik reményeink szerint érdekesek, viszonylag könnyen teljesíthetők lesznek. Párotokkal regisztráljatok a programsorozatunkra, teljesítsetek minél több helyszínt, gyűjtsétek az élményeket és a menetleveletekre a pecséteket! Ezáltal pedig nyerjetek újabb közös élményeket!

Köszönjük a helyi vállalkozóknak, szervezeteknek, hogy részt vesznek a játékban: Jópofa Kofa, Veronika fotó, Melange Coffee & Wine, Intro Game Játékbolt, Megyeri Klub- SALSA, Közös Sport Egyesület, Darvas Anikó evangélikus lelkész, Pál Feri atya, mentálhigiénés szakember, valamint a Káposztásmegyeri Szentháromság Plébánia és a Káposztásmegyeri Református Gyülekezet

Köszönjük a kiegészítő programokat, kedvezményeket, melyeket különböző vállalkozók ajánlanak fel: ARCRA FEL! Arctorna, arcjógát Mátrai Anitának a Megyeri Klubban, az alkalmi sminket a fotózás illetve a bál előtt a Doora Budapest-nek, és a manikűr készítést a Prestige Nails-nek. (Kiegészítő programokról az információ a Játékszabály leírás alatt olvasható)

A feladat a következő:

1. Regisztráljatok a Megyeri Klubban ( 1048 Budapest, Megyeri út 207/D), vagy az Intro Game Játékboltban ( 1048 Budapest Homoktövis utca 105-107 ) és vegyétek át a menetleveleteket.

Regisztrálni a játékot megelőző héten február 5-10-ig és a játék ideje alatt február 11-17-ig a Megyeri Klub és az Intro Game Játékbolt nyitvatartási idejében lesz lehetőség.

Díja: 4000 Ft/pár, KCSE tagoknak 3000 Ft/pár

Regisztrációs pontok nyitva tartása: Megyeri Klub hétfőtől-péntekig: 8-20 óráig, Intro Game Játékbolt kedd--péntek 13.30-17.00, szombaton 10.00-14.00 óráig.

Válasszatok és teljesítsetek legalább 4 feladatot a helyszínekből (legalább 3 "külsős" és egy otthoni feladatot)

2. Gyűjtsétek a pecséteket, majd 2018. február 18-24 között adjátok le a menetlevél kicsi, letéphető részét a Megyeri Klubban vagy az Intro Game Játékboltban.

3. Gyertek el 2018. február 24-én, 18 órától tartandó Házasság hete programsorozatot lezáró gálánkra, melyet a Megyeri Klubban, a nagy sikerű Társasjáték Klub keretei között ünneplünk az Intro Game Játékbolt és a Káposztási Családok Egyesülete szervezésében. Ünnepeljünk együtt!

Bejelentkezés: tarsasjatek@kaposztasicsaladok.hu címen

Akik legalább 4 pecsétet gyűjtöttek:
Kisorsoljuk a fődíjat, ami egy 2 személyes romantikus vacsora a VakVarjú Étterem Újlipótvárosban, egy páros belépő az Aquaworld Budapestbe és a helyi vállalkozók által felajánlott nyereményeket, amik között pl. masszázs, nordic walking oktatás, különleges lekvár szerepel. Ezeket részletezzük később.
Az 5 vagy annál több feladatot teljesítők között is egy újabb 2 személyes romantikus vacsora utalványt sorsolunk ki a VakVarjú Étterem Újlipótvárosba.

Házasság Hete Játék Helyszínek, és Játékszabály:

1. Pál Feri előadás (2018. február 03. szombat. 19.00)

Erre az előadásra mindegy jegy elkelt - azoknak szól, akik decemberben beszerezték a jegyet. vagyis a "jegyeseknek"
Teendő: Lőj egy szelfit a pároddal a helyszínen vagy mutasd be a jegyedet a regisztrációs pontok bármelyikén, vagy küldd el a képet a hazassaghete@kaposztasicsaladok.hu címre.Helyszín: Ady Endre Művelődési Ház (1043 Budapest, Tavasz utca 4.)

2. Ismerd meg magad és párod játékos énjét, kreatív oldalát!

Teendő: Közös társasjáték
Helyszín: Intro Game Játékbolt (1048 Budapest Homoktövis utca 105-107), Nyitva: K-P 13:30-17:00 és SZO 10:00-14:00 között)
Fontos infó: A helyszínen lehetőség van a Házasság Hete Játék regisztrációra

3. Legyetek Ti is "Hosszútáv-Futók"!

Teendők: „Szív futás” - Sétálj vagy fuss 1km-t kedveseddel - Káposztásmegyer 2-n egy szív alakzatot leíró útvonalon (térkép a Közös Sport Egyesület facebook oldalán)
„Futóedzés párban” – Futóedzés párban - közös bemelegítés pároddal, és ha kedved van, folytasd az edzést a Közös Sport Egyesület csapatával.
„Szerelmes esti futás” – A szerelmeteket jelképező szívet viselve örökítsétek meg az első közösen lefutott pillanatokat, majd fussatok együtt egy kört a Farkas-erdő körül.
Helyszínek, időpontok:
február 13. kedd, 18:00, UTE Atlétika Pálya– „Futóedzés párban”
február 14. szerda 20:00- „Szerelmes esti futás”
február 15. csütörtök 18:00, UTE Atlétika Pálya– „Futóedzés párban”

4. Mennyit tudsz rólam? – Mennyire ismersz engem? Mennyire ismerjük egymást? Randi a Melange Coffee & Wine kávézóban.

Teendő: Töltsetek ki egy rövid kérdőívet egymásról, amit a helyszínen kaptok és fogyasszatok el közösen egy (- két) italt. A pároknak 1-1gránátalmás forró csokit vagy ízesített, gránátalmás cafe lattét kínálunk egyet fizet kettőt kap ajánlatban.
Helyszín: Melange Coffee & Wine (1048 Budapest, Homoktövis u. 106. Nyitva: H-P: 7-20, SZ: 9-20, V: 10-19.)

5. Almagramma - gyümölcsöző szókirakás

Teendő: egy mondatot betűkre szedünk szét, a betűkből nektek szavakat/mondatokat kell kirakni, úgy hogy minden betűt csak egyszer lehet használni.
Helyszín: Jópofa kofa zöldséges (1048 Budapest Sárpatak u. 2. Nyitva: kedd-péntek: 8.00-18.30, szombat: 8.00-13.00, vasárnap, hétfő: zárva)

6. Éld újra a pillanatot! Műtermi fotózás kettesben

Teendő: Regisztráljatok (fotozas@kaposztasicsaladok.hu) címen, válasszatok időpontot az általunk elküldött doodle táblázatból, majd válasszátok ki kedvenc közös fotótokat és készíttessétek el újra, műtermi körülmények között.
Helyszín: Veronikafotó (1048 Budapest, Székpatak utca 6.)
Időpontok: H-P 16.00-20.00-ig, de a műterembe be kell előzetesen jelentkezni!
Választható időpontok: hétfőtől péntekig 16.15, 16.30, 17.15, 17.30, 18.15, 18.30, 19.00, 19.15, 19.30, 19.45. (10 pár naponta)
Fontos infó: a Házasság Hete Játék regisztrációs díj tartalmazza a 10 perc fotózást 1 hátérrel. ez idő alatt 10 felvétel készül, ebből 2 db képet lehet választani, amit a párok megkapnak 2 db papírkép és 2 db online kép formájában.
Kérjük, hogy a párok gyermek(ek) nélkül érkezzenek!

7. Forró Kubai Salsa ritmusok

Bármelyik tánc, de a salsa főleg egy remek lehetőség a férfi és női szerepek megéléséhez, a párkapcsolatokat érdekesebbé és színesebbé teszi, a hozzánk járó házaspárok is erről számolnak be. Mivel könnyen elsajátítható gyorsan sikerélményt ad és közben az ember egy közösség része is lesz, jó hangulatban, sok nevetéssel telnek az órák, így mindenki feldobódik, miközben mindez a testi-lelki egészségünknek is használ. Egyszóval éljen a SALSA! Gyertek! Próbáljátok ki!
Teendő: Vegyél részt pároddal közösen egy kubai salsa táncórán Végh Istvánnal.
Időpont: 2018. február 16. péntek 18.00-20.00
Helyszín: Megyeri Klub (1048 Budapest, Megyeri út 207/D)
Fontos infó: Előzetes regisztráció a Megyeri Klubban 2018 02.15-ig személyesen, telefonon, vagy emailben az uracs.ildiko@ujkk.hu címen!

8. Fotó színházban, bálon, moziban, koncerten (február 3-24 közt)

Teendő: Készítsetek fotót magatokról: bálban, színházban, moziban és a jegyetek mutassátok be a regisztrációs pontok egyikén (Megyeri Klub vagy Intro Game Játékbolt), ahol lepecsételik a menetlevelet.
A fotó elküldhető a hazassaghete@kaposztasicsaladok.hu címre is.

9. Áldásoddal megyünk… Lelki feltöltődés a történelmi egyházakkal

Evangélikus Egyház: Áldásoddal megyünk…
Született egy-két házasság a Bibliában a kutaknál való találkozásból… Ti hol láttátok meg egymást? Találkozzunk az „itatóhelynél”, ahol legyetek vendégek egy kávéra/teára! Ha van kedvetek, meséljetek, beszélgessünk, ha nincs, „vegyetek magatokhoz” egy áldást, és menjetek Isten hírével.
Teendő: Darvas Anikó, evangélikus lelkész vár titeket egy rövid beszélgetésre
Helyszín: Melange Coffee & Wine (1048 Budapest, Homoktövis utca 106.)
Időpont: február 12. (hétfő) 17.00-18.00, február 13. (kedd) 17.00-18.00, február 14. (szerda) 17.30-18.30, február 15. (csütörtök) 18.00-19.00.
és/vagy:
Szeretnétek (újra) az oltár elé állni? Ültessük együtt a házasság virágos kertjét!
Teendő: A vasárnapi istentiszteletre különösen is hívjuk a párokat, akik megerősítő áldást szeretnének kapni a házasságukra.
Időpont: 2018. február 18-án, vasárnap 9.00-kor Az áldást követően egy díszes cserépbe virághagymákat ültetünk. A virágkert az evangélikus templomban örvendezteti meg a házasságokért imádkozókat!
Helyszin: Megyeri Klub

Katolikus Egyház: Szív-erősítő házasság "fitnesz"
Szeretettel várunk benneteket a káposztásmegyeri katolikus plébánia házas csoportjai által szervezett házas-napra, ahol érdekes témák várnak és más párokkal is tudtok ismerettséget kötni. A programot nektek szervezzük, amennyiben gyermekeiteket sehogy sem tudjátok elhelyezni, ezt jelezzétek, és számukra gyerekvigyázást igyekszünk biztosítani.
A nap témái: házasság erősítés, pozitív kommunikáció és érzelmi fejlesztés.
A témákhoz kapcsolódó könyveket is beszerezhettek majd otthoni "edzésekre".
Teendők: regisztráljatok a fallerne.mucsi.zsuzsa@gmail.com címen febr. 18-ig. Hozzatok magatokkal nyitott szívet és egy tányér sütit.
Helyszín: Szentháromság plébánia, Tóth Aladár utca 2-4. Bejárat a harangtorony felől.
Időpont: 2018. febr. 24. szombat 9-14.

Református Egyház: BEKUKUCSKÁLÓ
Egy kis vasárnapi séta közben kukucskáljatok be hozzánk! Káposztáson laktok és még nem jártatok nálunk? Sok szeretettel várjuk a Párokat a Káposztásmegyeri Református Gyülekezet templomába, ami egy barátságos középület, érdemes megnézni belülről is.
Vasárnaponként fél 12 és 13 óra között szívesen körbevezetünk Benneteket és ha szeretnétek, áldással bocsátunk utatokra. Könyvasztalunkon találtok könyveket is a házasság témájában, de egy 7 alkalmas házas kurzusra is hívogatjuk az érdeklődőket. Ez a program február végén kezdődik azoknak, akik elmélyülten szeretnének dolgozni a kapcsolatukkal. Részleteket személyesen vagy a honlapunkon találtok (www.refkap.hu).
Mindenkit szeretettel várunk egy bekukucskálásra:)
Teendők: telefonon tudtok bejelentkezni minden munkanapon 9-15 óráig a 06 1 2304530-as számon. Ha valakinek a megadott időpont nem jó, tudunk egyeztetni is.
Helyszín: Káposztásmegyeri Református Gyülekezet Bőröndös utca 17.
Szeretettel: Zámbó András és Hajnalka (24 éve lelkészházaspár:)

10. Otthoni feladat

Újra-fotó a szerelem hajnaláról: Készítsetek egy olyan fotóbeállítást, amilyen már készült rólatok az esküvőtökön vagy a kapcsolatotok kezdeti időszakában. Nem fontos ugyanaz a helyszín, ruha, frizura (csak ha ragaszkodtok a teljes hitelességhez... ;), de felismerhető legyen a "régi" kép az újban! Mindkét fotót küldjétek el a hazassaghete@kaposztasicsaladok.hu email címre!
A feladat hitelesítő pecsétet a Megyeri Klubban kapjátok meg a menetlevél leadásakor.

11. Otthoni feladat

Gyertyafényes este/vacsora: Ezen a héten egyszer töltsetek időt kettesben otthon vagy akár étteremben gyertyafényben. Akár vacsora, akár egy pohár bor mellett akár csak úgy. Készítsetek közben egy szelfit és küldjétek el hazassaghete@kaposztasicsaladok.hu email címre vagy mutassátok be a fotót a regisztrációs pontokon (telefonról).

12. Bónusz feladat

Válasszatok mottót magatoknak és írjátok a menetlevélre!

KIEGÉSZÍTŐ PROGRAMOK:

1. Jó bőr(ben) vagy? Arcra fel Arcjóga

február 14-én szerdán 17.30-18.30 a Megyeri Klubban
Arcra fel! arcjóga, arctorna a Házassághete alkalmából a regisztrált pároknak
maximum 10 fő, pároknak és egyénileg egyaránt
Az arcjóga trénerünk: Mátrai Anita tartja az oktatást
www.arcjogainfo.hu
Bejelentkezés szükséges: emailben:uracs.ildiko@ujkk.hu a tárgy: #Jóarcokvagyunk! vagy személyesen a Megyeri Klubban

2. Manikűr lakozással 1 óra féláron a Házasság Hetében résztvevő regisztrált párok hölgyeinek.

a kedvezményes ár a Prestige Nails Káposztásmegyer jóvoltából: 850 ft
Bejelentkezés: a 70/411 66 29 számon Rába Jenei Évánál vagy a regisztrációkor kapott linken.
Helyszín: Prestige Nails 1048 Budapest, Székes u. 1. (káp.II.) a Spar mögött

3. Ülj be egy alkalmi sminkre a fotózás vagy kultúra kettesben programotok előtt!

február 16-án pénteken 12-18 óra között
Alkalmi smink kedvezményes áron (5000 ft) a Stílus divatáru boltban
A Doora Budapest által.
A Doora Budapest a főváros első számú házhoz járó szépség- és egészségszolgáltatója elérhető már Káposztásmegyeren is!
Smink, Masszázs, fodrász, pedikűr és manikűr.
Bejelentkezés mindenképp szükséges:06306333581 telefonszámon a Doora Budapestnél, vagy a Stílus boltban személyesen.
jelszó: házasság hete
A Stílus divatáru a sminkes szolgáltatást igénybe vevő hölgyeknek 20% kedvezményt ad aznap a teljes árukészletből, a teljes árú termékekből.
Helyszín: Stílus divatáru Homoktövis utca 109.