Közösség, Fejlődés, Munka, Inspiráció

Jó találkozni, jó kapcsolatban lenni. Egy közösség csodálatos dolog. Olyan otthonosan élünk Káposztásmegyeren, hogy igazán megtapasztalhattuk a karantén alatt ennek a lokális egyesületnek az előnyeit.

Időnként vágyunk Káposztásmegyerről kikacsintani, együttműködni más, nagyobb szervezetekkel, egy kis hírnévnek örvendeni. Az elmúlt 3 hónap azonban nagyon is helyére tett mindent. Mi itt vagyunk egymásnak, karnyújtásnyira. Merhetünk kérni és felajánlani is segítséget.

Családi életünk megélése és a hasonló kisgyerekes családok egymást segítése, tapasztalatok megosztása erős szálakat köt köztünk. A családokon belül különös hangsúlyt fektetünk a párkapcsolat erősítésre is. A Házasság hete programunkon túl, például a gyerekvigyázók ajánlásával is segítjük a házaspárok kikapcsolódási lehetőségeit. A családok mellett a helyi vállalkozókkal, intézményekkel, szervezetekkel is szoros a kapcsolatunk, jó értelemben vett faluhoz hasonlítunk. Köszönünk egymásnak, kapcsolatban vagyunk, de még össze is tudunk fogni közös célokért.

A Megyeri Klub létrehozása és beüzemelése után, mely virágzó közösségi programoknak ad helyet, figyeltünk, és kerestük, mit kell tennünk.

Egy újabb térre volt szükségünk, ami lehetőséget ad az esszenciális közösségi alkalmaknak, beszélgetéseknek, ötleteléseknek, kapcsolatfelvételnek, az inspiráló munkavégzésnek és ezen túl egy olyan hely, ahol jól és otthon érezzük magunkat. Hely, ahol mások is pont így otthon érzik magukat. Átrendezhető berendezés. Iroda, de mégis családias, otthonos, letisztult és inspiráló.

Jó itt lenni. A KCSE Grundon rengeteg jó információt, kontaktot kaphatsz. Ez egy igazi központi hely lett. Varázsa van:) Ha innen dolgozunk a Közösségi iroda funkcióban, sok mindent látunk ám. Jönnek mennek az emberek a Grund előtt, sokan beintegetnek, bemosolyognak az ismerősök közül, mégis teljesen nyugodtan, sőt, kifejezetten hatékonyan és ihletetten dolgozunk innen. Nagyon jó helyen van ez a kis központ, a suli/ovi/bölcsi és a játszótér között. A Közösségi munkánkat hatékonnyá tette, hogy egy fix helyen, fix időben jelen vagyunk.

Fontos volt, hogy régebbi és újabb partnereinkkel egy olyan helyen találkozhassunk, ami kifejez bennünket, ahol magunk vagyunk. Meg is ugrott a partnereink, együttműködéseink száma.

Éljen a Grund! A KCSE GRUND!