A 2011 óta tartó közösségért való munkánk során elérkeztünk egy olyan pontra, hogy szükségét érezzük egy olyan helynek, amelynek fenntartója és üzemeltetője az egyesület. Egy hely, ahol függetlenek vagyunk.

Miért van olyan nagy jelentősége ennek?

Korábban megtapasztaltuk, hogy milyen jó, hogy a Megyeri Klub a kezdeményezésünkre sok-sok munkánknak, kapcsolatunknak, szervezésünknek köszönhetően létrejött és most is teltházzal működik, helyet adva számos egyesületi programnak is. Felmerült azonban az igény, hogy saját helyünk legyen, ahol kizárólag a tagjaink döntései szerint és az egyesület céljaiért tevékenykedhetünk.

A GRUND létrehozása előtt is rengeteg kapcsolat erősödött, nagyon sok együttműködés és találkozás történt, gyakran a Melange kávézóban, vagy a Megyeri Klubban, vagy a partnereink helyiségeiben. Megfogalmazódott bennünk a vágy, hogy kell egy saját hely, ami sok mindenre alkalmas. Itt tudnánk az ügyfél találkozókat tartani, megtalálhatóak lennénk fix időben személyesen a helyiek számára. Számos szervezőtalálkozónknak is szükséges volt egy hely, ahol esztétikus környezetben, kényelmesen le tudunk ülni, valamint az évek alatt felgyűlt egyesületi eszközeinket, rendezvényeink kellékeit is tudjuk megfelelően tárolni (és nem valamely család szekrényeit foglalják otthon). Sokat kellett várni az alkalmas helyre, de nem adtuk fel.

Időközben művelődésszervezőnket, Gyöngyöst be tudta jelenteni az egyesület részmunkaidős munkavállalónak (kezdetben pályázatokból fedezve a munkabérét). Gyöngyös is úgy érezte 2017-ben, több év home office-ból végzett munka után, hogy nem tudja megfelelő helyiség, bázis nélkül a KCSE fejlődési ritmusában tovább vinni az egyesületet.

Kedvezően alakultak a dolgok, és 2018 szeptemberében meg tudtuk nyitni a KCSE Grundot. Ezt teljes mértékben az egyesület tartja fenn, a bevételekből (a működési költségek levonása után) fennmaradó összeget pedig az egyesület céljaira fordítjuk.

Átrendezhető helyet szerettünk volna, ami alkalmas a nyugodt beszélgetésre, a maximum 20-30 fős közösségi alkalmakra, előadásokra, kis rendezvényekre, egyszemélyes irodára, alkotásra, születésnap ünneplésre, workshopra, klubokra, tanfolyamra, tréningre, coachingra, üzleti reggelire, üzleti tárgyalásra, coworking irodára és akár még tábor helyszínnek is.  Ez mind megvalósult és ez az álmunk is valóra vált.

A hely nevét a Pál utcai fiúk musical ihlette, az a mérhetetlen energia és összetartás, ami a darabból, színészi játékból áradt. Sokat küzdöttünk és küzdünk mi is a mi Grundunkért. ?

A KCSE Grund mögött is egy csapat áll, többen önkéntes munkával segítenek az iroda működtetésében.  Helyünk mindig tiszta, esztétikus, kifejezetten inspiráló. Az erre járó ismerősök, KCSE tagok gyakran beintegetnek, beköszönnek. Sok-sok információval tudunk segíteni. Be lehet térni szakember ajánlást kérni, de még az S.O.S típusú fénymásolásra, szkennelésre, nyomtatásra is van lehetőség.

Aki pedig a coworking irodába jön dolgozni, nem csak nyugodt és felszerelt környezetben végezheti a munkáját, hanem nagyon jó összeköttetésekre is tehet szert.

A kávészünetekben nagyon klassz beszélgetések alakulnak ki. Gyakran előfordult már, hogy egyesületi tag lett, aki coworkerként ismert meg minket. A KCSE Grund a Homoktövis utcában található, a játszótér és a Homoktövis Iskola, Óvoda, Bölcsőde között. A legjobb helyen vagyunk ahhoz, hogy a környékbeli szülőknek is könnyű legyen minket megközelíteni.

Kapcsolataink, együttműködéseink és a belső csapatépítés is nagyban erősödött a KCSE GRUND-on való jelenlétünkkel.

Az első három év tapasztalatai azt mutatják, hogy van igény a helyre, a GRUND által nyújtott szolgáltatásokra.

Grund naptár, ahol coworking munkaállomást lehet foglalni vagy az egész termet ki lehet bérelni: https://kcse.booked4.us/public/