Mit érdemes tudni a Baba-mama klubról?
2013 szeptembere óta működtetjük baba-mama klubunkat a Megyeri Klubban, ahol több száz baba és anyuka fordult meg az évek alatt. Káposztásmegyeren ez az egyik legjobb találkozási lehetőség a 0-3 év közötti gyerekek és anyukáik számára, és az itt köttetett barátságok gyakran a klubon kívül is folytatódnak.

Milyen témák vannak?
A klubot kisgyerekes anyukák szervezik önkéntesen egymásnak. Kiterjedt kapcsolati hálónknak köszönhetően érdekesebbnél érdekesebb témákban hívunk vendégeket különböző szakterületekről. Fókuszban általában az anyák vannak, egymást segítjük az anyaság, nőiség, párkapcsolat kapcsán felmerülő kérdésekben.

Hogy kell elképzelni az alkalmakat?
A klubokat moderáljuk, megismerjük egymást, legalább egy bemutatkozás erejéig mindenki megszólal. Interaktív beszélgetéseink közben a gyerekek mellettünk játszanak a szőnyegen a közös játékokkal.  A témák az igényekhez is igazodnak, bárki hozzászólhat a beszélgetéshez, megoszthatja tapasztalatait. Nem adunk tanácsot egymásnak, hanem elmeséljük, nálunk hogy vált be valami.

Mért érdemes csatlakozni?
A támogató közösségen és a színes témákon túl gyakori, hogy a nálunk megfordult gyerekek aztán egy bölcsibe, oviba, iskolába járnak. Akik együtt pakolták el a kockákat a baba-mama klub végén, azok máshol már együtt veszik elő azokat.

Hogyan csatlakozhatok?
Szeretettel várunk bármelyik alkalmon!

 • Időpont: csütörtökönként 10 órától
 • Helyszín: Megyeri Klub
  • Cím: Megyeri Klub – 1048 Budapest, Megyeri út 207/D. (szemben a SPAR üzlettel)
  • Parkolás: a Klub környékén ingyenes
  • Tömegközlekedés: M3 metró, majd 14-es villamos (Káposztásmegyer, Megyeri út megálló) 30-as, 122E buszok (Homoktövis utca / Megyeri út megálló és 10 perc séta)
 • Részvételi díj: 1000,- Ft, de lehetőség van 5 alkalmas (4.500,- Ft) vagy 10 alkalmas (8.000,- Ft) KCSE tagkártya vásárlására is, amelynek nem csak az ára kedvezőbb, de bármely KCSE Klub eseményre felhasználhatja a család bármely tagja.

Milyen közös szabályaink vannak?

 • Csatlakozzatok babátokkal bármelyik klub alkalomra, amelynek témáját magatokénak érzitek. (Ér mindegyikre jönni! 😊)
 • Nyugodtan szoptassatok és etessetek az alkalmak alatt, de a nagyobb babák óvatosan osztozzanak, legyünk figyelemmel egymás szokásaira, esetleges ételérzékenységeire.
 • Kérjük, hogy a maszatolós ételek fogyasztását kerüljétek.
 • Nem ciki bármilyen okból késni vagy közben kimenni.
 • Kérjük, hogy a klubterembe zokniban vagy váltócipőben lépjetek be.
 • Legyetek kedvesek a mobiltelefonokat korlátozottan használni, és a fényképek készítése előtt kikérni a többi résztvevő beleegyezését.
 • Csak egészségesen csatlakozzatok a klub alkalmakhoz.
 • Ne féljetek kérdezni, nincs rossz kérdés.
 • A legfontosabb: érezzétek jól magatokat!

Hol találom a friss információkat?

 • Facebook csoport: KCSE Baba-Mama klub 10-11. évad
 • Messenger csoport: Kérd a klubalkalmon a koordinátor segítségét a csatlakozáshoz.
 • KCSE levelezőlista: Kérd a felvételt a levlista@kaposztasicsaladok.hu e-mail címre küldött leveleddel, tüntesd fel a neved, az e-mail címed és azt, hogy a „Káposztási családok” listára szeretnél feliratkozni.
 • Facebook oldal: Káposztási Családok Egyesülete

2011 óta dolgoztunk azért, hogy olyan lehetőségeket, tereket hozzunk létre, amelyben a fiataljaink biztonságosan nőhetnek fel. Célunk volt, hogy a kamaszoknak is értékes, közösségépítő kikapcsolódási, szórakozási alkalmakat biztosítsunk. Mind a baba-mama klub, mind az ifi klub gondolata nagyon motivált minket a Káposztásmegyer II-i közösségi ház létrehozásában.

2013-ban a Megyeri Klub megnyitásával ez a vágyunk is megvalósult. Smohayné Simon Gyöngyös művelődésszervezőnk a fiatalokkal együtt alapította meg az ifi klubot. Csodálatos fiatalok élnek közöttünk és nagyon jól együtt dolgozunk. Értékes tapasztalatra tesznek szert, hogy mitől működik egy közösség. Egy-egy ifi klub 2-3 év alatt éri el azt a célt, hogy a helyi hasonló korú fiatalok megismerkednek, játszanak, közös célokat tűznek ki és azt elérik, megvalósítják (ilyen pl. egy-egy tematikus alkalom megszervezése).

Az első ifi klubban csúcs időben 38 fő- 14-18 éves – fiatallal voltunk együtt havi egy szombat este 18-22 óráig. Sikerült teret adni az ifik koordinálásának, amiben Gyöngyös mint háttér mindig jelen volt. A második ifi klub csapatban átlag 10-15-en voltunk jelen egyszerre. Fantasztikus, hogy milyen jól sikerül egy-egy ifi klub, milyen jó barátságok köttetnek, mennyit nevetünk. Az önkéntes munkából és/vagy közösségi szolgálatból is lelkesen kiveszik a részüket a fiatalok, így a maga természetességében „nőnek” bele az egyesület nagy családjába.

Az ifi klub jelenleg átszervezés alatt áll. Az elmúlt években a pandémia következtében változott az ifi klub. Egyrészt a gyerekek közös nyári táboroztatása lett az elsődleges közösségi élményünk, amire a 2021-es animátor képzésünk is épült, melyen 50 fiatal vett részt. Azóta rengeteg táborunkban tevékenykednek, az együtt végzett munka élménye vált közös ponttá. Animátoraink mellett a közösségi szolgálat és a ELTE Társadalmi Felelősségvállaláskurzusa lett a fő csapásirány 2022-ben.

2014-ben, miután beindult a KCSE baba-mama klub, és az ifi klub, egyre több nyugdíjas érdeklődött arról, hogy lesz-e nyugdíjas klub. Ezt a csodálatos korosztályt nem hagyhattuk magára, főleg, miután kifejezték az igényüket.

A KCSE-ben jellemző, hogy hiszünk abban, amit csinálunk. Bátran elindítunk olyan dolgokat is, amiben még nincs tapasztalatunk. Így alakult, hogy a nyugdíjas klubunkat az akkor 30 éves Smohayné Simon Gyöngyös művelődésszervezőnk indította el, és azóta is szívén viseli a 30-35 főből álló Nyugdíjas Ifjak Klubját. A többi klubhoz hasonlóan itt is lett egy klubtagokból álló koordináló csapat és a klubtagok önműködően tudnak maguknak programokat szervezni, akár külső helyszínen is. Büszkék vagyunk a nyugdíjasainkra, akik hihetetlenül igényesek, játékosak, vidámak, együttműködőek, a kultúra és a közösség iránti szeretetük kimagasló.

Kéthetente hétfőn a Megyeri Klubban van a találkozás sok játékkal (kártya és társasjátékok), versekkel, beszélgetéssel. Emellett a nyugdíjasaink járnak együtt kirándulni, kulturális eseményekre, illetve bogrács partikra a telekre. Megszervezték maguknak a közös tornát is.

A legszebb az egészben, hogy nagyon szoros barátságok és közösség alakult ki és napi szinten egymást is tudják segíteni a tagok.

2015-ben megismerkedtünk az Intro Game Játékbolt vezetőjével, Péterrel, az egyik nagy rendezvényünk standjánál. Azóta szoros kapcsolatban vagyunk, hiszen a társasjáték iránti szeretetével sikerült minden korosztályt fellelkesítenie a társasjátékok iránt. Először az ifikkel hívtuk meg Pétert, aki barátaival együtt egy emlékezetes, fergeteges társasjáték estét vezetett nekünk. Aztán meghívtuk a Házasság hete és a farsang programjainkra is, majd rendezvényeinkre kiállítónak, árusító lehetőséggel. Később a KCSE szervezésében gyakran rendeztünk felnőtteknek társasjáték klubot a Megyeri Klubban.

2017 decemberével megszűnt az Intro Game Játékbolt, és történetesen a KCSE bérelte ki a korábbi üzletét. 2018 szeptemberében megnyitott a KCSE GRUND, amely a társasjáték kedvelőknek is a klubhelye maradt. Olyan, mint a mesében. A KCSE-n belül 3 társasjáték kedvelő apukát kötöttünk össze, akik ennek kapcsán ismerték meg egymást és azóta is remekül dolgoznak együtt. Péter, Gergő és Attila a Grund Társasjáték Klub vezetői. Havi egy teltházas társasjáték klub segíti a felnőttek kikapcsolódását.

Belépési díj alkalmanként 1000 Ft.

A KCSE GRUND-on nyitottunk egy kis könyvtárat. Kiderült, hogy akik együtt szoktunk a közösségi irodában dolgozni, mennyire szeretünk olvasni is. Több könyvet elolvastunk párhuzamosan és megbeszéltük. Ez nagyon klassz élmény volt. A folyamatot a POKET zsebkönyvek is segítették, mert mindig vettünk újabb és újabb könyveket a Grundra, amelyek a könyvekkel való kapcsolatot, az irodalom szeretetét növelték. (Az olvasás mellett a színház is közös hobbi lett.)

Hatala Réka KCSE tag a könyvklub kezdeményezője és koordinálója. Nagyon klassz ötlete volt, hogy meginvitálja egykori gimnáziumi magyar tanárát, aki más könyvklubot is vezet. Lami Tanár urat kezdettől a szívünkbe zártuk és ő is minket. A Könyvklubot a KCSE levelező listánkon hirdettük meg és sokakat érdekelt. Alkalmanként 10-12 fő jövünk össze a közösen választott olvasmányokat megbeszélni. Nagyon értékes, értelmes, egymásra figyelő társaság, öröm a Könyvklub. Érdekes könyveket olvasunk, amelyek feldolgozása a magyar fakultációhoz vagy az egyetemi legizgalmasabb órákhoz hasonlít.

Belépési díj alkalmanként 1000 Ft.

2019 januárjában indult a Férfi Klub a KCSE Grundon, Molnár Dénes KCSE tag kezdeményezésére.

A Baba-mama klub, Ifi Klub és Nyugdíjas Ifjak Klubja után a Grund lehetőséget és teret adott a férfiak összefogására is.

Sokan így kapcsolódtak be a közösségi életbe. Három hetente találkoztak a KCSE Grundon és a kézműves sör kóstolás és egyéb éltető nedűk iszogatása közben értékes témákról beszélgettek. Pl. örökbefogadás, apaság, pénzügyi tervezés, családi pénzügyek, környezettudatosság és a póker elmélete és gyakorlata került porondra, szabadtéri alkalommal, az erdőben szalonnasütéssel kiegészítve.

Végre egy hely, ahol a férfiak is beszélgethetnek.

Alkalmanként 1000 Ft belépési díj.

A KCSE Laza Anya Klub 2022 októberében alakult.

Kezdeményezője: Fonyódiné Janóczki Judit.
Az első Laza Anya Klub találkozásunk ilyen minőségben a KCSE GRUND utolsó napjaiban történt, valamit megnyitottunk, mást lezártunk együtt. Mindkettő nagyon fontos volt.
Második alkalomtól már a Megyeri Klubban találkozunk nagyjából havi egy péntek este.
A Férfi Klub mintájára jött létre ez a klub, és a KCSE férfi tagok támogatásával, hiszen a férfi tagjaink is megtapasztalták, hogy milyen jó együtt klubozni és szívesen engedik, küldik a feleségüket kikapcsolódni.
A KCSE Baba-mama klubból értelemszerűen sokan kinőttek, de az igény megmaradt, hogy esti órában, gyerekek nélkül, csak nők, anyák találkozzunk egy kis kikapcsolódásra, játékra, beszélgetésre, nagy nevetésekre.
Nagy szükség van erre és nagyon jó hasonló korú, élethelyzetű anyákkal kapcsolódni és kikapcsolódni.
A klubhoz csatlakozni személyes ismeretség által lehetséges, alkalmanként 1000 Ft belépési díjjal.

A KCSE Vállalkozói Partner Programban résztvevők alkotják a KCSE Vállalkozói Klubot, ami Üzleti reggeli néven indult el 2018-ban a KCSE Grundon.

A KCSE Grund létrejötte nagy segítség volt arra is, hogy elindíthassuk régi vágyunk a KCSE Vállalkozói Partnerek közti közösségépítést, kapcsolódást.
A Grund bezárása után (2022. novemberétől)  ennek a klubunknak a Casa di Perla ad helyet.
A hónap havi első péntek délelőttjén találkozunk, minden alkalommal változik egy kicsit, hogy a mely 10-14 fő ér rá.
Bejelentkezés mindig szükséges.
Minden alkalomnak van egy olyan témája, ami minden vállalkozót érint és a finom reggeli után megosztjuk egymással tapasztalatainkat.
A KCSE Vállalkozói Klub egyik fő jellemzője, hogy inspiráló.
Az üzleti reggeli összefogói: Ambrózay Anikó és Smohayné Simon Gyöngyös
A KCSE Vállalkozói Partner Programról itt olvashatsz bővebben: