Kinek ne lenne vágya, hogy olyan helyen lakjon, ahol bízhat az emberek jóindulatábanjóindulában? Elveszett pénztárca, lakáskulcsok, melyek megkerülnek azért, mert, aki megtalálta, vette a fáradtságot és megírta a levelezőlistára. Könnyes, hálás szemekkel örülünk és köszönjük a becsületes megtalálónak és a közösségnek, mely segített, hogy körbeérjen az információ (elveszett vagy- megtalált tárggyal kapcsolatban), hogy vannakvanank még ilyen emberek.

Napi szinten kapunk visszajelzéseket arról, hogy közösségen belül költözik 3 család is, vagyis csupacsuőa ismerős család költözik a másik helyére . Ehhez mind segítség lehettud lenni  mind a levelezőlistánk, mind a bizalom is, melyből kiderül, kinek milyen viszonya van a KCSE-hez és kimondhatatlanul sokat számít, amikor a közös szálak a felszínre kerülnekkiderülnek.

Gyakran kapunk visszejelzéseket az együttműködésekről, bevált, ajánlott szakemberről, gyerekvigyázóról, vagy éppen arról egy nyugodt és alkalmas pillanatban , hogy a családi életben kit hogy erősített meg a KCSE.

Jó érzés egy olyan helyen élni, ahol kedvesen egymásra köszönünk az utcán,

van kit felhívni a házból, hogy vegye át a csomagunkat, vagy megtaláljukmegtalálni a megfelelő ismerőst az utazás alatti viráglocsolásdhoz. Jó érzés, egy olyan helyen élni, ahol van kihez fordulni, hogy a gyerekünket rábízhatjuk-e egy kicsit. Tudjuk, hogy milyen szakemberhez mivel fordulhatunk (lásd szaknévsor, partnereink) és olyan gyorsasággal és magas minőségben el tudjuk intézni a kulcsmásolást vagyól a fénycső cserét, hogy még a jó érzés is társul a folyamatokhoz.

Olyan környéken élünk, ahol az egymásra figyelésegymésrafigyelés a biztonságban is érződik. Egyre több ember veszi a fáradstágot azzal kapcsolatban is, hogy tettre készen megosszon egy problémát az illetékesekkel, ahelyett, hogy csak bosszankodna a gyorshajtók vagy éppen a park szabályainak betartása végett.

A KCSE közösség tudja, hogy nagyon jó együttműködésben vagyunk a helyi szervezetekkel is, igyekkeszünk KCSE-ként is jelezni a környéket érintő fontos dolgokat a rendőrség és vagy városvezetés felé. Tudjuk, hol szóljunk, ha lekopott a gyalogos átkelőhelyről a festék, vagy ha a 30-as táblát lomb takarja. Szólunk is.

A KCSE Grund fantasztikus bázis, öröm, ha beköszön egy arra járó ismerős, vagy megkérdez valami olyat, amit személyesen jobb. Pár napja a legkisebbek szeretetét élvezhettük, akik korábbi jó élmények után, a bölcsiből a játszótér felé egyszerűen besétáltak, beköszöntek. Ppersze szüleik a nyomukban voltak, de olyan bizalommal és otthonosan jöttek be, hogy igazán megtisztelő találkozás volt.

Rengeteg dologban tudunk egymásnak segíteni. A levelezőlistánkon lehet kérdezni, akár segítséget is kérni vagy felajánlani. Segítség az olyan információ is, hogy pl. nem jár a villamos, vagy ne indulj az Auchan felé, mert dugó van. Bevásárlás időseknek, vagy tapasztalat, kontakt kérés.

Jó így élni.