Újdonság

Nyár a KCSE Grundon

Amikor valakinek említem, hogy dolgozom a nyáron, és megkérdezik, hogy mit, akkor nem arra a válaszra számítanak, hogy játszom. Ez a hét a KCSE Grundon játékkal telt. Eleinte úgy kezdődött, mint minden más napközis tábor: érkeztek a gyerekek, memorizáltam a neveket. Már érkezéskor társasokkal vártuk őket: többen megtanultak malmozni, és ifjúsági segítők is többször el lettünk verve sakkban. Eleinte lassan, majd ugrásszerűen jó hangulat lett.

Hogyan is néz ki egy Mercedes?

Mindenre lehetőség volt: Mercedes-rajzoló versenyt rendeztünk, a Rubik kocka mesterei csillogtatták tudásukat, és még a póker is helyet kapott. Minden gyerek megtelepedett egy-egy segítő mellett, öröm volt látni, hogy minden nap mosolyogva lépnek be az ajtón, és veszik célba az ifiket. Személyes kedvenceim a közösségépítő játékok, mint az intelligens Bumm, rabszolgás vagy épp a bolondok háza. Ezeket mindig teljes csapattal játszottuk; a Grundon, és kifejezetten jó időtöltés volt. Az uzsonna mindig alma és gyümölcs volt, pusztították a gerezdeket, szinte egyetlen tányérnyi sem maradt öt perc után.

A Homoktövis Iskola is nagy szerepet játszott: minden nap ide jöttünk át a mozgékonyabb gyerekek kedvében járva. Sokat ping-pongoztunk, csocsóztunk, a kertben pedig kidobós, foci és ember a földön, esetleg lézerkardos harcok folytak. Mindenki kedvence úgyszintén a suli udvarán játszódott: a vízi csata! Ez adott enyhülést a nyári napok melegében, minden nap fénypontjának tekintették azt, amikor jól nyakon önthetnek minket segítőket. Gyors ruhacsere után átsétáltunk a Mamakaja nevű helyre, ahol elfogyasztottuk a kifejezetten finom ebédeket. A délutánok ismét szabadon alakíthatóak voltak: a fiúk gyakran mentek el sportolni pár ifivel, a fáradtabb legények és leányok pedig válogathattak a társasok közül. Vicces Activity körök, Dobble mérkőzések, Solo partik. Egy segítő jóvoltából úgyszintén délutánonként megszámlálhatatlan mennyiségű csomózott és fonott karkötő készült, még engem is beszippantott ez a mánia.

“Alkotni annyi, mint életet alkotni, és minden alkotás szavakkal kifejezhetetlen valami.” Antoine de Saint-Exupéry

Ez a hét a hét a KCSE Grundon jókedvvel telt. Jó érzéssel töltött el, mikor megérkeztem dolgozni, nyugodt hely, kedves munkatársak és kávéillat várt, mintha csak baráti találkozóra jött volna az ember. Élvezetes volt ennyi mosolygós gyereket megismerni, együtt dolgozni korombéli ifikkel és Gyöngyössel. Igazán jól összekovácsolt csapat lettünk, megosztottuk a feladatokat, volt időnk egymást is jobban megismerni. A gyerekeket is sokat hallgattuk, hogy jönni akarnak és még jönni azokon a heteken is, amikor már nyaralnak. Nagyon a szívemhez nőttek még a gyerekek alkotásai: sorra megdöbbentett, hogy mennyi tehetség lapul bennük. Fáradtságom ellenére nagyon szívesen meghosszabbítanám ezt a hetet és töltenék el még sok-sok napot ebben a vidám hangulatú közegben.

TOVÁBB
Újdonság

A közösség, amely erőt ad.
Együtt, Egymásért, Környezetünkért

Káposztásmegyer II, 2020. Az élet zajlik, lüktet a karantén alatt, végén is. Azt szeretem nagyon a KCSE közösségben, hogy tudunk egymásnak önzetlenül segíteni. Az unalom szó ismeretlen számunkra. Itt mindig történik valami. A jó ötletek találkoznak egymással és megtaláljuk a módját, hogyan erősítsék egymást. Sokan a digitális oktatás, szülői feladatok, saját munka és háztartás, feltöltődés ötszögében éltük mindennapjainkat, amik elég rendesen kitolódtak már a másnapra, hiszen a 24 óra az továbbra is 24 óra.

TOVÁBB
Újdonság

Egymásra figyelés, bizalom, biztonság, kölcsönös segítségnyújtás, együtt, egymásért, mindenkiért.

Kinek ne lenne vágya, hogy olyan helyen lakjon, ahol bízhat az emberek jóindulatábanjóindulában? Elveszett pénztárca, lakáskulcsok, melyek megkerülnek azért, mert, aki megtalálta, vette a fáradtságot és megírta a levelezőlistára. Könnyes, hálás szemekkel örülünk és köszönjük a becsületes megtalálónak és a közösségnek, mely segített, hogy körbeérjen az információ (elveszett vagy- megtalált tárggyal kapcsolatban), hogy vannakvanank még ilyen emberek.

TOVÁBB